Oljer

Jeg bruker mange forskjellige oljer når jeg lager såper og andre hudprodukter. Og hver olje har egne egenskaper både for såpestykkets utseende, skum, hardhet og farge. I tillegg har jo alle oljene forskjellige hudpleiende egenskaper. Derfor er det utallige variasjoner å eksperimentere med, slik at hver hudtype kan finne en såpe som passer helt perfekt. Her er litt informasjon om oljene jeg bruker i såpene mine:

Olivenolje
Jeg bruker nesten alltid mye olivenolje i såpene mine.  Olivenolje er mild, den absorberes godt av huden, fukter og beskytter.

Kokosolje
Kokosolje er en spesiell olje i såpelaging. Den gjør at såpene vasker rent, den gjør såpestykkene hardere, den absorberes lett av huden og den gir bra skum (såpe laget av kun kokosolje vil faktisk skumme selv i saltvann). Mye kokosolje i en såpe gjør den god for vanskelige flekker, men fordi den da også vasker bort hudens naturlige oljer vil for mye av denne oljen kunne gi en såpe som virker uttørrende på huden. Kokosolje er derfor super i kombinasjon med andre, mildere oljer.

Søt mandelolje
Søt mandelolje inneholder mye vitamin E, A og D. Denne oljen anbefales til tørr og irritert hud, og kan hjelpe mot psoriasis og eksem.

Avokadoolje (og Avokadosmør)
Denne oljen er rik på vitamin A, B, D, og E, samt potasium, protein, beta caroten og aminosyrer. Oljen absorberes godt av huden, og er bra for tørr og irritert hud. Kan hjelpe mot psoriasis og eksem. Denne oljen er også bra for håret

Ricinusolje (castor oil)
Absorberes godt av huden, og er fin til tørr og voksen hud. Ricinusolje gir såpen tykt og behagelig skum.

Kakaosmør
Kakaosmør, sammen med mørk sjokolade gir sjokoladesåpen min en lett sjokoladelukt. Gir fuktighet til tørr hud

Riskliolje
Denne oljen gir såpen silkemykt skum. Den inneholder mye antioksidanter, og absorberes bra av huden. Fin til tørr hud.

Sheasmør
Sheasmør er rikt på essensielle fettsyrer, den fukter og beskytter huden mot elementene

Solsikkeolje
Denne oljen er rik på essensielle fettsyrer, og er fin til alle hudtyper.

Hasselnøttolje
Hasselnøttolje er fin til oljete hud, og kan hjelpe mot kviser. Den strammer opp huden, absorberes godt og inneholder Vitamin E og essensielle fettsyrer.